En konkurranse jeg har gledet meg veldig til helt siden påmelding tidligere i år, er ferdig. Jeg satte meg et hårete mål om å i det minste ta en pallplass – dette var jo tross alt et NM! Tenk om jeg blir Norgesmester i min første sesong som triatlet!

Etter Østfold triatlon har jeg fått hjelp av GetRobust og jeg hadde tre uker med proff oppfølging og mye god erfaring med konkurransenæring som jeg ikke hadde så god erfaring med fra før.
I tillegg hadde jeg nå temposykkelen som ville gi meg en god del flere sekunder å hente på aerodynamikk.

Siste helgen i juli kom og det var på tide å pakke seg nedover til Kristiansand!
Jeg hadde trent, spist og gjort alle forberedelser jeg kunne gjort – nå var det bare å høste av det jeg hadde investert i trening og utstyr.

Jeg hadde med meg pappa, tvillingsøstern min og kjæresten hennes som crew og heiagjeng, og for en jobb de gjorde! De hjalp meg med det jeg trengte hjelp til, til tross for at dette er en nokså «egosentrisk» idrett når alt kommer til alt – når du er ute i feltet så skal du klare deg selv. Møt til rett sted til rett tid, ta til deg veske og næring og ikke minst – kom deg i mål.

    

Etter å ha sjekket inn på hotellet orienterte vi oss i områdene jeg skulle konkurrere i, samt tok jeg en liten trill oppover i sykkeltraseen mens de andre dro ut for å spise – jeg rakk akkurat tilbake igjen før himmelen åpnet seg!

Søndag og raceday!
Etter en god natts søvn, frokost og racebrief gikk turen mot skiftesonen. Jeg var litt sent ute så det ble endel stress med å rekke (!) starten i vannet, men det gikk på minuttet og alle deltagerne var på vei ut av kanelen og ut i åpen sjø.

Svøm
Fordi jeg var sent ute i vannet og ikke hadde satt på klokka tidligere rakk ikke GPSen å finne posisjonen min, så den står da på null meter. Litt kjipt det, men jeg har da i det minste totaltiden. Svøm er min svakeste disiplin, men jeg svømte jevnt og problemfritt og kom inn på forventet tid.
Underveis ble jeg oppmerksom på en og annen brennmanet, noe som hadde vært ekstremt kjipt å få rett i fleisen.
Det gikk fortere enn jeg trodde (noen ganger kan jeg bli veldig utålmodig og nærmest stoppe opp og se på klokka hvor langt jeg har svømt eller hvor langt det er igjen) og «plutselig» rundet jeg den ene bøya etter den andre og jeg rundet den siste svingen før det var opp på stranden.

T1
Her surra jeg fælt, og må ha bedre rutiner så jeg sparer tid. Jeg skjønner virkelig ikke hvor tiden blir av, men fortalt utenfra så ser det bare ut som at jeg mister hodet og ikke vet hvor jeg er eller hva jeg skal gjøre. Skjerpings. Jeg tok en gel før jeg heiv meg på sykkelen ut av skiftesonen også var det bånn pinne gjennom og ut av byen.

Sykkel
Jeg er glad jeg testet ut løypa i dagen før, fordi her visste jeg det kunne gå fort! De lengste strekkene var nærmeste paddeflate, og attpåtil med ny asfalt. Inne i byen ble det noe mer teknisk, svingete og smalere mtp forbikjøringer, svinger, fartdumper og et og annet hull i veien.

T2
Jeg klarte å pådra meg 15sek i straffeboksen fordi jeg løsnet hjelmen før jeg satte fra meg sykkelen(!), skikkelig surt, men tiden var ikke lang og jeg brukte heller tiden på å stramme skoene så det gikk opp i opp.

Løp
Jeg startet litt hardt, men stabiliserte meg etter den første kilometeren og deretter gikk det jevnt, lett og ganske perfekt. Jeg kjente jeg lå godt i terskel på puls og så lenge jeg holdt pacen problemfritt ville jeg ikke pushe mer før mot slutten. Da jeg var inne på siste runden begynte jeg å presse opp farten og pulsen fulgte etter, men jeg kunne sikkert presset på oppløpet enda litt tidligere. Plutselig ble jeg forbikjørt av Frank Løke som satte en liten jævel i meg, så jeg spurtet etter og kom inn like bak.


Kommentatoren nevnte navn og deltagernummer og at jeg var kommet inn som tredje kvinne, samtidig visste jeg at jeg lå godt an til å vinne min aldersgruppe.
Jeg ble like etterpå invitert opp til kommentatoren for et kort intervju av arrangør, det var stas!

Siden det var en stund til premieutdelingen rakk jeg å stikke tilbake til hotellet for å dusje, skifte og få i meg litt mat. Mens vi ventet på premieutdelingen fikk jeg, eller rettere sagt sykkelen, enormt med oppmerksomhet. Alle ville vite hva den veide, hva den kostet og hvor rask den var – ikke minst vakte den mye oppmerksomhet for fargen – og det var jo meningen!

Her er tidene per disiplin og totalt
??‍♀️30:54min
??‍♀️1t4min
??‍♀️43:54min
Totalt 2t26min
?plass i min aldersklasse
?plass totalt av kjønn

Til sammenligning fra forrige konkurranse forbedret jeg min totaltid med 11minutter, men har fortsatt noen bonusminutter å spare i skiftesonen og enkelte disipliner som vi skal jobbe med fremover.

TV2 har filmet hele helgen, og det ligger på TV2 sumo for de som er interessert, av det jeg har fått med meg kan du se meg på disse tidene ila klippet
Du ser meg vende på sykkel 1t:20min
Fra 2t43min50sek ser du meg inn til siste runde og litt ymse frem til 2t53min ser du målgangen

På veien hjem skrev jeg en kort racebrief til treneren min, samt la ut en versjon på Instagram der jeg fikk kjempemange gratulasjonen og tilbakemeldinger. Mamma hadde vært hjemme og passet hund og hadde fulgt med hele søndagen fra TVen og var kjempestolt av datteren sin som tok førsteplass!

Neste konkurranse er Oslo Triatlon 11august på Sognsvann